Must-see sights in Brussel

vakantie in Brussel

Welkom in Brussel! Ik ben een echte Brusselaar en daarom laat ik je graag de hoogtepunten van Brussel zien. Ga je binnenkort naar Brussel of ben je nog niet helemaal overtuigd? Lees dan snel verder, dan vertel ik je de leukste bezienswaardigheden van Brussel!

Het Atomium

vakantie in Brussel

Als je in Brussel bent, kun je er natuurlijk niet om heen: het Atomium! Deze populairste attractie staat midden in de stad van Brussel in het zijn glanzende bollen vormen de skyline van de stad. Vanuit de bollen heb je een 360 graden uitzicht over de stad en dat terwijl je ondertussen kan genieten van een lekkere snack, lunch of diner. Je kunt een wandeling doen door de buizen en de bollen en een leuk souvenirtje kopen in het souvenirwinkeltje als aandenken. Het Atomium staat is het monument van Brussel en staat in het Heizelpark.

De kathedraal en het paleis

De kathedraal van Brussel is ontstaan aan het begin van de 13e eeuw. De kathedraal van Sint-Michel en Sint-Goedele beschikt over een groot orgel en er worden regelmatig concerten en tentoonstellingen georganiseerd. Ook werd hier de trouwerij van prins Laurent en prinses Claire gehouden. En als we het nu toch over prinsen hebben, dan moet je ook het paleis van Brussel bewonderen! In dit paleis woont de koning niet, maar ontvangt hij alleen zijn gasten. Desondanks is het een heel indrukwekkend gebouw met een mooie zuilengalerij.

Winkelen in Brussel

Als je toch mijn stad komt opzoeken, moet je zeker de winkels in Brussel proberen! De winkels liggen een beetje verspreid over Brussel, maar de grote winkels liggen allemaal in dé winkelstraat van de stad: de Nieuwstraat. Dit is een autovrije straat en hier kun je dus ongestoord shoppen bij alle grote merken. De Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen vormen een overdekt winkelgebied waar je niet alleen leuke kleding kan scoren, maar ook lekkere Belgische chocolade kan proeven. Als je echt op zoek bent naar koopjes, bezoek dan de vlooienmarkt op het Vossenplein die er iedere dag staat.
Pak de plattegrond van Brussel erbij en ontdek de stad zelf! Je zult geen spijt krijgen van een citytrip naar Brussel.