Favoriete hotels in Vancouver

hotels in Vancouver

Ga je een reis maken door Canada en wil je een paar dagen in een hotel in Vancouver overnachten om de stad te verkennen? Dan zoek je natuurlijk een leuk verblijfplaats met een lekker bed, ontbijtbuffet en wifi om in te verblijven. Ik zet in dit artikel een aantal van de leukste hotels in Vancouver voor je op een rijtje.

hotels in Vancouver

 

The Granville Island Hotel

Dit is het enige hotel wat op het kleine schierland Granville Island ligt. Het hotel op Vancouver Island heeft 82 kamers die allemaal uitkijken op het water en blijft in de industriële stijl om niet op te vallen in de omgeving, waar als hoofdlijn geldt dat nieuwe gebouwen de tijd moeten reflecteren toen dit gebied het centrum was voor mijnen, schepen en houtkappen. Omdat het hotel aan de markt ligt, is het ook een hotspot geworden voor foodies met het Dockside restaurant. Als de zon schijnt en je kijkt uit op het water, dan heb je een prachtig uitzicht vanuit dit hotel.

Burrard

Als je overnacht in het Burrard hotel heb je niet eens in de gaten dat je in Vancouver zit, eerder in Palm Springs! De motor inn uit 1956 werd in 2010 helemaal gerenoveerd door de nieuwe eigenaren. Ze hielden de esthetiek van die tijd in stand terwijl ze alle faciliteiten een facelift gaven compleet met zelf ontworpen meubels, ongelimiteerde Wifi, gratis filmkanalen en Nespresso machines in alle kamers. Op de binnenplaats van het hotel kun je je koffie drinken terwijl het voelt alsof je in Californië zit. Daarnaast kun je er ook een fiets huren om de stad op die manier te verkennen.

Vancouver Traveller Bed and Breakfast

Geen hotel dit keer, maar een bed and breakfast! Deze schattige bed and breakfast in Vancouver wordt voornamelijk onderhouden door twee zussen: Linda en Jenny. De rest van de familie woont ook in de B&B en samen regelen ze alles. Linda geeft piano en muziekles in het eetgedeelte, wat natuurlijk zorgt voor een traditionele B&B Vancouver ervaring. Alle kamers hebben een en-suite badkamer met een bad of douche combinatie of een walk-in douche. Daarnaast heeft iedere kamer een Queen of King size bed.